II modulis

Tinkamumo vartoti termino nustatymas: ką reikia žinoti?”

Seminaro tikslas: Seminaru siekiama suteikti visapusiškų teorinių bei praktinių žinių apie maisto produktų tinkamumo vartoti termino nustatymą, maisto saugos, pakuotės, maisto produktų mikrobiologinių kriterijų įtaką maisto produktų tinkamumo vartoti termino nustatymui.  Seminaro metu dalyviai įgytas žinias galės pritaikyti darbinėje praktikoje siekiant užtikrinti saugių ir kokybiškų maisto produktų tiekimą į rinką.

Kam skirta? Mokymai skirti maisto ir gėrimų pramonės mikrobiologams, maisto technologams, gamybos vadovams, kokybė vadovams, kokybės užtikrinimo personalui, maisto saugos vadybininkams ir visiems, kurie prisideda prie maisto produktų kūrimo.

📆 2023 m. gruodžio 5 d.

🏠viešbutyje Panorama,

adresu: Sodų g. 14, Vilnius

⏰ 10:00 val. dalyvių registracija,

⏰ 09:30 val. dalyvių registracija

Vieno modulio pilna kaina – 159 Eur/asm (+PVM)

Registruojantis į 2 modulius – 139 Eur/asm (+PVM) (kaina nurodyta vieno modulio vienam asmeniui)

Registruojantis į atskirus modulius iki rugsėjo 28 d. – 149 Eur/asm (+PVM)

Registruojantis į visus 3 modulius – 387 Eur/asm (+PVM)

*** Registracijos vėliausiai galima atsisakyti likus 3 dienoms iki renginio, vėliau pinigai už seminarą negrąžinami.

Organizatoriai pasilieka teisę koreguoti seminaro programą.

Seminaro eiga ir temos:
10:00-10:45
  • Tinkamumo vartoti termino teisinis reglamentavimas – kas ir kaip? Kam ir kodėl reikia? Produkto savybės (charakteristikos), įtakojančios tinkamumo vartoti terminą. Vidiniai ir išoriniai veiksniai.

  • Tinkamumo vartoti terminas ir maisto sauga. Maisto produkto mikrobiologinių kriterijų vertinimas ir įtaka maisto produkto tinkamumo vartoti termino nustatymui.
  • 10:45-11:00 Kavos pertrauka
    11:00-12:00
  • Tinkamumo vartoti termino nustatymo būdai.

  • Tinkamumo vartoti termino ženklinimas.
  • 12:00-12:45 Pietūs.
    12:45-14:30
  • Jusliniai ir kokybės aspektai.

  • Tinkamumo vartoti termino laboratoriniai tyrimai, analitės, vertinimas. Tiriamų mėginių tinkamas parinkimas, dažnis, mėginių skaičius.

  • Pakuotės įtaka produkto tinkamumo vartoti terminui.

  • Produkto tinkamumo vartoti termino laiko tikrinimo protokolo sukūrimas, dokumentavimas, tinkamumo vartoti termino patvirtinimas.

  • Monitoringas ir tikrinimas (verifikavimas).
  • 14:30-15:00 Praktinė užduotis