Seminaras

„Nuo RVASVT sistemos iki tarptautinio maisto saugos sertifikavimo“

2019 m. gegužės mėn. 09  d. 10:00 val.
Viešbučio „Panorama“ konferencijų salė
Adresu: Sodų g. 14, Vilnius

Seminaro temos:

  • RVASVT gairės, teisinis reglamentavimas, geros higienos ir geros gamybos praktikos gairės.
  • RVASVT diegimas prisilaikant Codex alimentarius principų. Papildomi reikalavimai RVASVT pagal GFSI pripažintų standartų reikalavimus – detalios produktų specifikacijos, detalus rizikos veiksnių identifikavimas, pavojų ir rizikos veiksnių įvertinimas per principą „Rizikos veiksnio atsiradimo tikimybė x poveikis vartotojo sveikatai“. Svarbių valdymo taškų išskyrimas ir skirtumai tarp iki šiol naudotos koncepcijos. Valdymo taškai ir būtinosios veiklos programos.
  • Būtinosios / privalomosios programos pagal ES reglamentus ir maisto saugos vadybos standartus:
    • Teritorijos, pastatų ir patalpų priežiūra – reikalavimai, įrašai;
    • Papildomi reikalavimai pagal maisto saugos vadybos standartus – rizikos zonos, reikalavimai komunaliniams tinklams, buitinėms patalpoms, įrašams;
    • Įrengimų priežiūra – reikalavimai, įrašai. Papildomi reikalavimai pagal maisto saugos vadybos standartus įrengimų priežiūrai, remontams, higienai, dokumentacijai, įrašams;
    • Sanitarija (valymas, plovimas ir dezinfekavimas) – reikalavimai, planai, instrukcijos, įrašai. Papildomi reikalavimai pagal maisto saugos vadybos standartus – higienos kontrolė ir monitoringas, reikalavimai CIP ir kt.
    • Darbuotojų higienos priežiūra – reikalavimai asmens higienai, mokymai, įrašai. Papildomi reikalavimai pagal maisto saugos vadybos standartus – darbuotojų atranka, išskirtiniai reikalavimai mokymams, higienai;
    • Žaliavų, medžiagų ir gatavos produkcijos priežiūra – žaliavų, medžiagų priėmimas ir laikymas, reikalavimai, produkcijos priežiūra, sandėliavimas, laboratoriniai tyrimai. Papildomi reikalavimai pagal maisto saugos vadybos standartus – reikalavimai priėmimui, temperatūrų registracija, transporto kontrolė, laboratorinių tyrimų programa;
    • Atšaukimas ir paėmimas iš rinkos – reikalavimai atšaukimui ir atsekamumui, dokumentai ir ženklinimas. Papildomi reikalavimai pagal maisto saugos vadybos standartus – atsekamumo ir atšaukimo sistemos veikimo išbandymas, masės ir kiekio balansas.
    • Kenkėjų kontrolė – reikalavimai, įrašai. Planai, papildomos reikalavimai priemonėms, analizės, mokymai, įrašai.
  • Papildomi reikalavimai pagal maisto saugos vadybos standartus – Vadovybės įsipareigojimai ir rėmimas, kokybės vadybos sistema (dokumentų ir įrašų valdymas, vidaus auditas, neatitiktys, koregavimo ir prevenciniai veiksmai), gamybos proceso valdymas, žaliavų tiekėjų, paslaugų teikėjų patvirtinimas ir monitoringas. Specialūs / išskirtiniai maisto saugos reikalavimai (papildomos būtinosios programos / procedūros) – taršos svetimkūniais valdymas, taršos alergenais valdymas, avarinių situacijų valdymas, falsifikavimo valdymas, maisto apsauga.
  • Labiausiai pripažintų maisto saugos standartų (BRC Visuotinis maisto saugos standartas, IFS tarptautinis maisto saugos standartas, FSSC 22000 maisto sertifikavimo schema, Global GAP – geroji ūkininkavimo praktika) trumpas apibūdinimas, taikymo sritis, privalumai ir trūkumai, skirtumai, palyginimas.

Seminaro trukmė: 8 akad. val.

Seminaro pradžia: 10:00 val.

Seminarą veda:

  • Marius Kaziliūnas auditorius

Registracija: tel. 8 37 333 045, mob. 8  685 72 544 arba užpildant žemiau esančią registracijos formą

Seminaro kaina: 139,00 Eur + PVM (į kainą įskaičiuota kavos pertrauka, pietūs, dalomoji medžiaga, pažymėjimas).


 


< Atgal į mokymus / seminarus